Update huidige situatie VHL-Areas Zonnebootteam en website

Update huidige situatie VHL-Areas Zonnebootteam en website

Huidige stand van zaken 

Zoals jullie mogelijk hebben gezien en misschien gemerkt is het een tijd geleden sinds er iets geplaats is op deze website. Allereerst, wees gerust, het zonnebootteam bestaat nog en we zijn nog steeds bezig met het verbeteren van onze boot. De reden voor de radiostilte is voornamelijk vanwege de combinatie van de pandemie in 2020 en de circulatie van leden binnen ons team. Door de pandemie waren er minder acties mogelijk voor het rekruteren van leden. Dit leidde tot een ongelijkmatigheid tussen de hoeveelheid nieuwe leden en oude leden die weggingen na hun afstuderen. Gelukkig is er nog een groep oud-studenten die het huidige team heeft ondersteund ondanks hun afstuderen. Onze focus was eerst om de boot draaiende te houden, maar vanwege het uiteindelijke verlaat van onze oude website manager werd de verantwoordelijkheid ervan naar Sam onze al druk bezige teamleider overgedragen wat leidde tot de huidige verwaarlozing. Om herhaling hiervan te voorkomen zijn de taken van de teamleider opgesplitst. De website zal daarom in de komende weken/maanden langzaam weer geüpdatet en bijgehouden worden zodat deze er weer sprankelend uit ziet.

Vooruitgang techniek

We zijn nog steeds bezig met de vleugels operationeel te krijgen. Sinds het laatste bericht is tijdens een testvaart voor de vleugels gebleken dat de romp en vleugels niet sterk genoeg waren. In de afgelopen jaren is de romp verstevigd, hersteld en hopelijk sterk genoeg voor de geplande vleugels. Naast de vleugels zijn we met ons gelimiteerde leden aantal ook bezig met de elektronica binnen onze boot te verbeteren en veilig te stellen door alle apparaten in één Electra bak te plaatsen. Dit idee is overigens nog in planning fase dus er moet nog veel aan gewerkt worden.

Blik op de toekomst

Hoewel er wat dallen zijn geweest in de afgelopen jaren hopen ik en het huidige team dat we niet alleen de boot zelf, maar ook de website het beste maken dat het maar kan zijn. En hierbij hopen we uiteraard met iedereen te delen wat we doen en bereiken. Dus neem vooral contact met ons op als je interesse hebt om het team te ondersteunen of als je vragen hebt. Mocht het zo zijn dat de website weer voor jaren stil valt, check vooral onze Instagram voor onze meest recente activiteiten en milestones.