Het huidige team

Management

Katinka Benders
Algemeen teamleider
Opleiding: Biotechnologie
Lid sinds: 2017
Waarom lid: In 2016 heb ik meegedaan aan de young solar, en dit is me zo bevallen dat ik ook graag bij dit zonnebootteam wou. Ik vind het heel erg leuk om nieuwe dingen te leren en dit is een leuke verrijking in techniek en kennis in duurzaamheid buiten mijn opleiding. Na een aantal keer meevergaderen en meeklussen leek het me ontzettend leuk om bij het team te komen. Bovendien vind ik het team gewoon ontzettend gezellig!
Olaf Westerhof
Teamleider Publieke relaties
Peter Wiersma
Teamleider techniek

Opleiding: Chemische technologie

Lid sinds: 2016

Waarom lid: Ik heb altijd al een interesse gehad voor techniek daarom was ik ook meteen verkocht toen ik de zonneboot zag staan tijdens een tentoonstelling. Vanaf het begin ben ik veel met de elektrotechniek bezig geweest. Gaandeweg ben ik ook met de mechanische aspecten bezig gegaan. Als enige Chemisch Technoloog kan ik het team versterken doordat ik vaak de problemen vanaf een andere kant bekijk. Inmiddels is het zonneboot project een uit de hand gelopen  hobby geworden maar, het is tot nu toe elke minuut waard geweest. Wat een fantastische team!

Marten de Vlugt
Teamleider techniek

Opleiding: HBO Milieukunde, specialisatie watertechnologie

Lid sinds: 2015

Waarom lid: Al vanaf de eerste keer dat ik de zonneauto van de TU delft op tv zag wist ik het zeker; als ik later groot ben wil ik daar ook aan knutselen! Nu koos ik echter niet voor een opleiding aan de TU in delft maar voor Milieukunde in Leeuwarden… Deze kinderdroom en mijn passie voor nieuwe energiebronnen en innovatie op duurzaam gebied waren alle reden die ik nodig had om dit prachtteam te willen versterken.

Waar ik mijn opleiding zo nu en dan misschien iets technischer zou willen, vult het zonnebootteam deze leegte op. Dit geeft mij de mogelijkheid mijzelf te verrijken door “hands-on” te experimenteren op het gebied van techniek & innovatie

Stijn de Boer
Financial Manager

Opleiding: Chemische Technologie

Lid sinds: 2018

Waarom lid: Vanuit mijzelf ben ik altijd al bezig met hoe kunnen we dingen verduurzamen door middel van bepaalde technieken. Binnen het zonneboot team hoop ik meer van de achterliggende techniek te leren en mijn kennis op het gebied van duurzaamheid te kunnen verbreden.

Shipper

Anna-Frouck Joustra
Schipper

Opleiding: Milieukunde

Lid sinds: 2018

Waarom lid: door mijn positieve ervaring met de Young Solar Challenge ben ik me steeds meer gaan interesseren in zonneboten en duurzaamheid. Het zonnebootteam geeft mij de mogelijkheid om hier verder in te ontwikkelen. Ik vind het leuk om de boot te leren kennen, zodat ik de techniek van de zonneboot helemaal begrijp. En natuurlijk hopen op mooie prestaties in de wedstrijden!

Publieke Relaties

Juliëtte Baija
Teamlid Publieke Relaties

Opleiding: Biotechnologie

Lid sinds: 2018

Waarom lid: Na een keer meegenomen te zijn door Katinka heb ik vaker meegeholpen en is mijn interesse gegroeid. Ik ben opgegroeid met ouders die een eigen scheepstechnologie-bedrijf hebben en dus constant in contact geweest met veel van de technologie die gebruikt wordt bij de zonneboot, hierdoor was het voor mij makkelijk om mee te gaan in de flow van de groep.

Ik zet me in bij beide het PR team en het techniek team maar ik geniet vooral van de gezelligheid! Mijn favoriete deel van het lid zijn is dat er altijd wel wat te doen is en altijd wel mensen te vinden zijn in de werkplaats om gezellig mee te kletsen.

Wout Smeenk
Teamlid Publieke Relaties

Opleiding: Milieukunde

Lid sinds: 2017

Waarom lid: Na het beginnen aan de opleiding milieukunde heb ik kennis gemaakt met het zonneboot team, na een aantal keer de werkplaats te hebben bezocht leek het deelnemen aan het zonneboot team mij een mooie kans. Om de kennis die tijdens de opleiding wordt aangeboden over duurzaamheid en energie in praktische ervaring om te zetten. Nieuw in het team en met weinig elektrotechnische ervaring is dit een mooi project om naast school veel te leren over techniek en duurzaamheid door de ervaring en kennis van andere teamleden. Daarbij bestaat het team uit een groep mensen die naast serieus werken er ook een gezellige tijd van maken.

Franka Lotze
Teamlid Publieke Relaties

Opleiding: Milieukunde

Lid sinds: 2017

Waarom lid: Ik ben bij het zonneboot team gegaan omdat het me erg leuk leek mij bezig te houden naast school met iets waarvan ik wat leerde. Zowel op technisch als sociaal vlak.
Daarom sprak het zonneboot team mij aan en heb ik dan ook contact gezocht.
Nu ben ik onderdeel van het team en dat vind ik erg leuk! Het team bestaat uit gezellige mensen en dat maakt het alleen maar leuker.

Techniek

Jan Dillingh
Teamlid Techniek/ ICT
Rex van Deursen
Teamlid Techniek
Luna van der Velden
Teamlid Techniek

Opleiding: Biotechnologie

Lid sinds: 2018

Waarom lid: Ik deed mee aan de introweek van het Van Hall en mijn begeleider, (een zo geheten ‘Intromama’), zat in het Zonnebootteam. Al gauw merkte zij op dat ik een watersporter in hart en nieren ben, met daarbij een interesse in techniek. Ze vroeg mij om eens een kijkje te komen nemen en in eerste instantie zei ik nee. Dit om mijn studievoortgang te beschermen. Maar na haar eindeloze aandringen, (waarbij meerdere teamleden uiteindelijk gingen helpen), ben ik toch maar eens langs gegaan. Sindsdien ben ik amper uit de werkplaats te slaan!
Ik verwacht de komende jaren bij de Zonneboot nog veel meer te leren over de techniek die wij onder andere in onze boot gebruiken en ik sta te popelen om met dit leuke team te knallen op wedstrijden!