Het huidige team

Management

Corine Janssen
Teamleider Externe relaties Opleiding: Kust en Zeemanagement Lid sinds: 2022 Waarom lid: Ik vind innovatie erg belangrijk en interessant, om mee te kunnen doen aan een project zoals dit is gewoon super mooi. Ik leer veel nieuwe dingen en leer steeds meer mensen kennen. Er is hier altijd een gezellige sfeer en er word veel gelachen.
Sam van Wijngaarden
Algemeen Teamleider

Opleiding: Chemie

Lids sinds: 2021

Waarom lid: Toen ik begon wist ik vrij weinig van de techniek achter een zonneboot, maar dankzij teamleden leerde ik al gauw veel van de techniek! Vanaf dag één was er een top sfeer in en buiten de werkplaats. Ik vind het leuk om naast mijn studie te kunnen leren over de techniek, maar ook om ervaring op te doen over de organisatie. Door het klussen en de wedstrijden heb ik veel nieuwe vrienden en connecties gemaakt rondom de zonnebootwereld!

Schipper

Rex van Deursen
Teamleider techniek en Schipper

Opleiding: Kust en Zee Management

Lids sinds: 2019

Waarom lid: Ik heb altijd al interesse gehad in duurzaamheid, klussen en watersporten. Bij de zonneboot komen deze interesses heel mooi samen.

Publieke Relaties

Dominique Snel
Teamlid Techniek

Opleiding: Biologie en medisch laboratoriumonderzoek

Lid sinds: 2022

Waarom lid: Ik heb het altijd al leuk gevonden om te werken met mijn handen en nieuwe dingen te leren. Toen ik hoorden dat we een zonnebootteam op school hadden was ik gelijk geïnteresseerd en heb ik een paar klusavonden meegedraaid met als resultaat dat ik nu deel uitmaak van dit superleuke team.

Rein Kiebert
Website manager & teamleider

Opleiding: Kust en Zeemanagement

Lid sinds: 2022

Waarom lid: Ik heb altijd al een fascinatie gehad met duurzame ontwikkelingen rondom water Toen er een presentatie namens het zonnebootteam was gegeven in onze klas raakte ik zeer geïnteresseerd en ben ik uiteindelijk lid geworden.

Techniek

Aidan Koster
Teamlid Techniek

Opleiding: Biomedische laboratorium onderzoek

Lids sinds: 2022

Waarom lid: Het zonnebootteam leek gezellig en interessant

Joost Zagema
Teamlid Techniek

Opleiding: Chemische technologie

Lid sinds: 2020

Waarom lid: Persoonlijk was ik altijd al geïnteresseerd in hoe de wereld er later duurzamer uit moet zien, toen ik te horen kreeg dat er een zonneboot team was. Dacht ik het wel leuk en interessant te vinden om een keertje een kijkje te nemen waarna ik steeds meer mee ging helpen en ik steeds enthousiaster werd.

Oud leerlingen

Katinka Benders
Algemeen teamleider

Opleiding: Biotechnologie

Lid sinds: 2017

Waarom lid: In 2016 heb ik meegedaan aan de young solar, en dit is me zo bevallen dat ik ook graag bij dit zonnebootteam wou. Ik vind het heel erg leuk om nieuwe dingen te leren en dit is een leuke verrijking in techniek en kennis in duurzaamheid buiten mijn opleiding. Na een aantal keer meevergaderen en meeklussen leek het me ontzettend leuk om bij het team te komen. Bovendien vind ik het team gewoon ontzettend gezellig!
Peter Wiersma
1ste Schipper en oud teamleider techniek

Opleiding: Chemische technologie

Lid sinds: 2016

Waarom lid: Ik heb altijd al een interesse gehad voor techniek daarom was ik ook meteen verkocht toen ik de zonneboot zag staan tijdens een tentoonstelling. Vanaf het begin ben ik veel met de elektrotechniek bezig geweest. Gaandeweg ben ik ook met de mechanische aspecten bezig gegaan. Als enige Chemisch Technoloog kan ik het team versterken doordat ik vaak de problemen vanaf een andere kant bekijk. Inmiddels is het zonneboot project een uit de hand gelopen  hobby geworden maar, het is tot nu toe elke minuut waard geweest. Wat een fantastische team!

Anna-Frouck Joustra
2e Schipper en Oud teamlid techniek

Opleiding: Milieukunde

Lid sinds: 2018

Waarom lid: door mijn positieve ervaring met de Young Solar Challenge ben ik me steeds meer gaan interesseren in zonneboten en duurzaamheid. Het zonnebootteam geeft mij de mogelijkheid om hier verder in te ontwikkelen. Ik vind het leuk om de boot te leren kennen, zodat ik de techniek van de zonneboot helemaal begrijp. En natuurlijk hopen op mooie prestaties in de wedstrijden!

Marten de Vlugt
Oud teamleider techniek

Opleiding: HBO Milieukunde, specialisatie watertechnologie

Lid sinds: 2015

Waarom lid: Al vanaf de eerste keer dat ik de zonneauto van de TU delft op tv zag wist ik het zeker; als ik later groot ben wil ik daar ook aan knutselen! Nu koos ik echter niet voor een opleiding aan de TU in delft maar voor Milieukunde in Leeuwarden… Deze kinderdroom en mijn passie voor nieuwe energiebronnen en innovatie op duurzaam gebied waren alle reden die ik nodig had om dit prachtteam te willen versterken.

Waar ik mijn opleiding zo nu en dan misschien iets technischer zou willen, vult het zonnebootteam deze leegte op. Dit geeft mij de mogelijkheid mijzelf te verrijken door “hands-on” te experimenteren op het gebied van techniek & innovatie