Update huidige situatie VHL-Nordwin Zonnebootteam

Update huidige situatie VHL-Nordwin Zonnebootteam

Het verbeteren van de website

Nu de omstandigheden wat anders zijn dan normaal, werkt het team voornamelijk vanuit huis. De situatie brengt ons dat wij nu voornamelijk werken aan dingen die, naast het werken aan de boot, ook belangrijk zijn maar waar wij niet aan toe kwamen. Zo heeft een teamlid zich verdiept in YouTube Search Engine Optimalization. Search Engine Optimization is het makkelijker vindbaar maken van je videos en websites. Hoe beter dit gedaan wordt, hoe groter de kans is dat je video makkelijk vindbaar is (hoog in de zoekresultaten komt).

Voortgang vleugels

Er is gewerkt aan de achtervleugel zodat we, samen met de voorvleugel, kunnen ‘vliegen’ op het water. Dit houdt in dat de gehele boot boven water komt zodat de boot minder weerstand ondervindt en wij daardoor sneller kunnen varen.

Voortgang nieuwe aandrijving

Ook is er, zoals jullie misschien gelezen hebben op onze Facebook of Instagram, gewerkt aan de aandrijving van de boot. Deze werkzaamheden hebben wij op een grotere locatie kunnen uitvoeren zodat er voldoende afstand gehouden kon worden.

Hoe zijn wij nu bezig met onze werkzaamheden?

Toen de lockdown ingezet werd, zaten wij direct te denken hoe wij verder konden met het team. Vooral het klussen aan de boot en het op orde houden van de PR leek ons een grote opgave.
Team techniek heeft een aantal online vergaderingen gehouden en heeft een paar keer met een klein groepje bij teamleden thuis geklust. Daarnaast heeft ons PR-team haar eerste online vergadering gehouden waarin de promotie besproken werd. Na aanleiding van deze vergadering zijn er de afgelopen weken verschillende berichten geplaatst over wedstrijden die wij vorig jaar gevaren hebben. Aan het begin van de lockdown vroegen wij ons af of het mogelijk was onze werkzaamheden zoals het klussen en vergaderen door te zetten. Gelukkig kunnen wij nu, zo’n 3 maanden later, concluderen dat door wat aanpassingen te maken in onze normale routine het toch mogelijk is om, voornamelijk vanaf afstand, veel werk te verzetten.