Seizoen 2019

Seizoen 2019

Seizoen 2019 was een druk seizoen. Na de race in Monaco in 2018 was er behoorlijk veel te repareren aan de boot en hier is het team dus ook de hele winter mee bezig geweest. Na een aantal weken goed pushen heeft het team voor de technische keuring nog een keer kunnen testvaren, en ook de technische keuring zelf liep gesmeerd. Deze stijgende lijn heeft het team vol kunnen houden bij het NK in Akkrum, waar we met 1 punt verschil de tweede prijs op mochten halen!

 

Hierna ging het echter mis. Bij de race in Purmerend is de boot gecrashed waardoor we de sprint niet hebben kunnen varen. Ook is de boot in Groningen goed gecrashed waardoor we de hele nacht bezig zijn geweest met reparaties. Helaas bleef deze pech zich voortzetten in Monaco, waar dag 1 de motor kapot is gegaan. Gelukkig had het team de reservemotor mee en hebben we een deel van de races wel succesvol kunnen varen. De laatste race, in Dordrecht, begon fout. Door een probleem in de aandrijving hebben we maar 1 race op niveau kunnen varen. Bij de races in Purmerend, Groningen, Monaco en Dordrecht is het team vierde geworden.

 

Gelukkig heeft het team in het overall klassement goed gepresteerd en hebben we uiteindelijk de derde prijs in het wereldkampioenschap mee naar huis mogen nemen!