Ondanks problemen wel netjes gepresteerd.

Ondanks problemen wel netjes gepresteerd.

Op donderdag 5 september was het zo ver, het VHL-Nordwin Zonnebootteam reisde af naar Dordrecht voor de laatste wedstrijd van de organisator Solar Sport One (SSO). De wedstrijden vonden plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 september. De donderdag stond vooral in het teken van de reis naar Dordrecht en het opzetten van het kamp.

Op vrijdag 6 september was het tijd voor de eerste wedstrijddag van het weekend. Op deze dag stond de korte Endurance en de sprint op het programma. Echter ontstonden er problemen vlak voor de start van de Endurance doordat de aandrijving wel draaide maar de schroef niet. Dit probleem is verholpen doordat Peter, Marten en Jan de onderdelen mee naar de camping genomen hebben en hier alles uit- en weer inelkaar gezet hebben. 5 minuten voor het tweede onderdeel was alles weer werkend! Het tweede onderdeel wat op het programma stond was de Sprint, welke in een duel vorm werd afgewerkt. Het eerste duel was tegen Sinnergy Solar Team. Deze werd met ruime afstand gewonnen. De volgende tegenstander was Spectrum Solar Team, hier hebben wij helaas van verloren. Dit betekende dat het voor ons klaar was voor de vrijdag en wij ons konden voorbereiden voor de onderdelen op zaterdag.

Op zaterdag 7 september werd de tweede, en laatste, wedstrijddag van de race in Dordrecht gevaren. Op deze dag stondden de onderdelen: Top Speed, Slalom en Matchrace op het programma. Bij het eerste onderdeel, de Top Speed, hebben wij een snelheid van 26 kilometer per uur gehaald. Na de Top Speed gingen wij door met het onderdeel Slalom. Hier hebben wij, met een tijd van 46 seconden, een derde plek behaald. Na de Top Speed stond het laatste onderdeel van dit seizoen op de planning: de Matchrace. Helaas kreeg de boot, vlak voor de start, weer dezelfde problemen als op de vrijdag, waardoor we de Matchrace niet harder hebben kunnen varen dan rond de 5 kilometer per uur.
Al met al zijn wij, samen met HZ Solar Boat Team, als vierde geëindigd. Een prestatie waar wij, rekening houdend met de pech die wij gehad hebben, erg tevreden mee zijn.

We hebben het ontzettend naar ons zin gehad dit weekend en weer heel veel nieuwe dingen geleerd. Wij kijken nu al uit naar het nieuwe seizoen!

 

De komende tijd zijn wij te vinden op de volgende evenementen:

  • 16 november, opendag van Hall Larenstein Leeuwarden.