Ondanks crash toch nog netjes gepresteerd

Ondanks crash toch nog netjes gepresteerd

Op donderdag 27 juni was het weer zover, met Purmerend nog vers in het geheugen was het alweer tijd voor de Solar Sport One wedstrijd in Groningen. Op donderdag is het tentenkamp opgezet op de camping in het stadspark en hier werden de laatste voorbereidingen getroffen.

Op vrijdag 28 juni was het echt zover, de eerste wedstrijddag van Groningen. Deze dag stonden de lange afstand en de top speed op het programma. De lange afstand van 43 kilometer is zonder problemen en in een tijd van 3 uur en 3 minuten uitgevaren. In de middag stond de top speed op het programma, deze ging goed totaan de finish, waarbij de boot in een keer overdwars op het water stond. Deze crash heeft er voor gezorgd dat een metalen koker, waar onze stuur- en aandrijfas doorheen zitten, is losgekomen uit het laminaat. Op deze avond zijn er een aantal teamleden op en neer gereden naar Leeuwarden om bij Dutch Solar Boat Team enkele materialen op te halen om het probleem te verhelpen. Uiteindelijk is met behulp van Arie van Engineers of Innovation het probleem opgelost door de koker vast te lamineren en was het team weer klaar om de volgende dag aan de start te verschijnen.

Na de nachtelijke reperatie stond er nog een wedstrijddag op de planning, dit was de zaterdag 29 juni. Op de zaterdag stonden de korte endurance en de slalom op de planning. Tijdens de endurance was het de bedoeling om zo veel mogelijk rondjes te varen door de grachten van Groningen in 1 uur, wij hebben op dit onderdeel een nette 4 de plaats gehaald. Na de endurance kwamen wij er achter dat er een klein beetje water in de boot was gelopen, dit kwam doordat de klap van de vrijdag ook een scheur in  de onderkant heeft veroorzaakt, deze is netjes dicht gemaakt en daarmee was de boot weer klaar voor de slalom. De slalom hebben wij de vijfde tijd neer gezet met 56 seconden. Dit resulteerde in een gedeeld derde plek met Sinergy Solar Team. Omdat Sinergy Solar Team op de slalom een betere tijd heeft neergezet dan wij, zijn wij op de vierde plaats terecht gekomen en konden we met een trots en goed gevoel vooruit kijken naar de Monaco Solar and Energy Challange.

De eerst volgende wedstrijd is 6 en 7 september in Dordrecht, dit is tevens de laatste wedstrijd van het seizoen.