Net naast het podium in Purmerend

Net naast het podium in Purmerend

Donderdag 20 juni was het weer zover, een deel van het team is afgereisd voor de eerste wedstrijd van de organisator Solar Sport One (SSO). Deze wedstrijd vond plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni in en rond om Purmerend, deze wedstrijd bestond uit een lange afstand van 64 km, een top speed challenge, matchrace en werd afgesloten met een sprint.

Op de vrijdag stonden de endurance en de top speed op het programma. De endurance was de langste endurance race gevaren in onze klasse, deze had een lengte van 64 km en werd gevaren in een tijd van vier uur en drie kwartier, hiermee werd een derde plek behaald. Ook stond deze dag de top speed op het programma, hierbij werd er een snelheid van 29,7 km/h gehaald. 

Op de zaterdag stonden de match race en de sprint op het programma. Bij de match race is het het doel om zo snel mogelijk een bepaalde route om een paar boeien af te leggen. Dit hebben wij netjes gedaan door eerst van Sunflare Solar Team te winnen en toen in de stijd om de eerste plaats helaas net van Spectrum Solar Team te verliezen. Na deze race stonden wij eerste in het klassement. Na de match race stond alleen nog de sprint op het programma, helaas verliep deze niet zoals gehoopt. Tijdens de sprint is er een fout ontstaan in het stuursyteem waardoor we de sprint niet konden finishen. Dit resulteerde helaas uiteindelijk in een 4de plek in het algemeen klassement.

Wij hebben een geslaagd weekend gehad en zijn ons nu aan het voorbereiden voor komend weekend in Groningen. Hier zullen wij op 28 en 29 juni verder strijden voor het wereld kampioenschap.