Monte Carlo cup 2015 dag 2 en 3 (10/11 Juli)

Monte Carlo cup 2015 dag 2 en 3 (10/11 Juli)

Gisteren, 10 juli, begon de dag met een duurrace op de open zee. De vaart ging goed, maar net na het eerste rondje varen heeft de boot dusdanig veel water geschept dat de motorsturing uit viel. Na wat hulp van de crew van Solar1 zijn we terug gesleept naar de haven waar het hozen kon beginnen. Net nadat we de boot weer droog gemaakt hadden en het water in wilde kregen we te horen dat de organisatie door de hoeveelheid golven de race heeft afgelast. Alle boten kwamen weer in de haven en kon het hozen ook voor hun beginnen.

Bij nader inspectie van de boot bleek dat er bij het staartstuk een haarscheurtje liep die er voor zorgde dat er langzaam water naar binnen kwam, dit is in samenwerking met SCIGRIP |Smarter adhesive solutions weer op een professionele wijze gerepareerd. Onze technische crew heeft zorg gedragen dat de boot weer mee kon doen aan de slalom die gepland stond voor die middag.  Na een korte testvaart zijn we weer bij de start verschenen.

Voorafgaande de slalom race werd er vanuit de organisatie nog een persmoment ingelast waarbij alle boten op het water waren en rondjes rondom het slalom parcours maakte terwijl de fotograven een foto moment hebben gekregen.

De slalomrace! Vol goede moed verscheen onze schipper Geert aan de start om zijn eerste run te varen, echter bij de eerst poging werd hij gehinderd door de persboot die te dicht op het parcours dobberde en deze run werd dus ook niet genoteerd.  Direct hierop volgde een tweede poging, snelle start, scherpe bochten en bij de U-turn sloeg het noodlot toe. Geert stuurde de bocht in maar dit ging wat te enthousiast, hij probeerde een stuurcorrectie toe te passen maar helaas heeft hij hierbij zijn knie verwond. Met verbazing hebben wij onze Geert afgesleept zien worden richting de kant waarna er een EHBO’er van de Yacht Club de Monaco hem bijstond. Deze heeft de overweging gemaakt om toch een ambulance te laten komen.

Naar omstandigheden maakt Geert het goed, zijn humor, zijn lach en zijn charmes zijn weer aanwezig en is momenteel weer druk bezig met de Sinnestream! Daarnaast loopt hij rond met een souvenir van het ziekenhuis, en een verhaal rijker.

De boot en het team heeft door het ongeluk wel schade opgelopen waardoor de Slalom niet meer gevaren kon worden. De schade aan de boot leek op eerste ogenblik mee te vallen en is gerepareerd, wederom met hulp van SCIGRIP.

Een hoop lol, veel (te veel) zon, ups en downs later hebben we door alle omstandigheden besloten om vandaag, 11 juli, niet mee te doen met de sprintrace. Iedereen was terneergeslagen door de gebeurtenissen en na deze ingrijpende dagen flink uitgeput; we hadden allemaal wat rust hebben. De organisatie gaf ons toestemming om mee te doen aan de speed run, echter bleek dat er nog wat lichte schade over het hoofd was gezien. Omdat we op dat moment geen tijd meer hadden voor een volledige check om overal zeker van te zijn, is er besloten ook de speed run aan ons voorbij te laten gaan.

We hebben als team al met al ontzettend genoten van de wedstrijd, willen de organisatie van Solar1 en de Yacht Club de Monaco bedanken voor hun gastvrijheid.