Terugblik Monaco en vooruitblik op Hongarije

Terugblik Monaco en vooruitblik op Hongarije

Samenvatting WK Monaco

Het is al weer een aantal weken geleden sinds het team weer terug is in Nederland, maar voor degene die het evenement niet hebben gevolgd hebben we een korte samenvatting van onze ervaringen en de uiteindelijke resultaten.

Allereerst zijn we als team zeer blij dat we alle etappes van het evenement hebben kunnen uitvaren. De kans dat er iets mis gaat met de boot bestaat altijd, maar ondanks wat kleine technische problemen met de accu hebben we prachtig gevaren. Ook waren we ook blij met de sportiviteit van alle teams en de bereidheid om elkaar te helpen als iets niet lukte. In het algemeen, een prachtig evenement.

Als volgende punt, de resultaten. Na een mooie 3e plaats bij de Endurance, 5e plaats bij de Slalom en 4e plaats bij de Championship zijn we helaas net aan 4e geworden. Het was echter wel een strijd voor de 3e plaats met maar een paar seconde verschil bij de Slalom tussen ons en 3e plaats. Uiteraard zijn we hierdoor weer zeer gemotiveerd om volgend jaar dit kleine verschil te overkomen. Een ander leuk hoogtepunt was overigens onze 3e plaats op het digitale front bij de race-simulatie wedstrijd, met dank aan Aidan Koster.

Vooruitzicht naar Hongarije

En dan is het aankomende week weer tijd om richting het Balatonmeer in Hongarije te vertrekken. Vanaf 22 tot de 27 augustus zal daar de Balaton Solar Boat Challenge plaatsvinden. Dit is de eerste keer dat dit evenement wordt georganiseerd dus wij als team zijn zeer benieuwd hoe deze nieuwe locatie en race zullen uitpakken. Deze week zijn we nog bezig met de laatste reparaties die nodig waren wegens Monaco en dan vertrekt de eerste helft van ons team 20 augustus richting Hongarije. Uiteraard zullen we jullie allemaal op de hoogte houden van onze reis en al onze mooie prestaties en ervaringen gedurende het evenement. Houd daarom onze socials en vooral onze officiële Instagram in de gaten voor de meest recente nieuwtjes en updates.