Monte Carlo Cup dag 2

Monte Carlo Cup dag 2

Na een 4e plaats in de A klasse in de Fleet Race was het tijd voor de slalom en de sprint races.
Onderweg vanaf het hotel naar de haven zagen wij dat het water behoorlijk wilder was dan de dag er voor. Ook de organisatie had dit gezien en uit veiligheidsoverwegingen werden de slalom en sprint verplaatst naar binnen de haven. Voor de slalom waren 2 pogingen en voor de sprint moest eerst individueel een tijd neergezet worden waarna er 1 tegen 1 geracet ging worden tussen de nummers 1 en 2.

Bij de slalom ging Madelon eerst. Onderweg ging er iets wat mis waardoor het systeem opnieuw opgestart moest worden. Dit koste natuurlijk veel tijd.
Na deze run werd besloten dat Geert de 2e run zou doen met een “alles of niets” instelling. Dit pakte nog goed uit en we werden weer 4e.

Omdat we nu er redelijk voor stonden werd besloten Geert ook de sprint te laten doen om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Eenmaal terug van zijn run werden Dutch Solar Boat Team en het team van de HAN terug geroepen voor een 1 tegen 1. Wij dachten dus dat wij 3e waren geworden. Echter bleek dat er een fout was gemaakt: wij waren 2e en Dutch Solar Boat Team 3e.
Dit werd bekend gemaakt toen de beide teams terug kwamen van de 1 tegen 1 race, wat betekende dat HAN direct weer moest, deze keer tegen ons.
Dat de boot van de HAN een hogere topsnelheid heeft bleek niet uit te maken aangezien door de scherpe bocht om de keerboei in het traject voor de sprint de HAN er tweemaal verkeerd bij kwam te liggen waardoor wij alsnog 2 van de 3 runs wonnen. Dit betekende dat wij 1e waren met de sprint!

Voor het eindklassement wisten wij dat dit spannend ging worden, en bij de prijsuitreiking werd onze hoop bevestigd: we waren 3e in de A-klasse geworden!!

Na de prijsuitreiking werd het evenement afgesloten met een gala-dinner waarna wij weer vroeg naar het hotel gingen om de volgende ochtend vroeg bij een opkomende zon te beginnen aan onze terugreis die uiteindelijk 20 uur bleek te duren.

2014-07-12 10.40.47

Madelon aan het varen

2014-07-12 18.30.15

De gewonnen prijzen!

2014-07-13 06.17.44

De opkomende zon boven de baai van Monaco