Sponsoren en partners

Sponsoren 

Hogeschool VHL

Hogeschool VHL is samen met Nordwin College de oprichter van het team en levert ondersteunende docenten en geïnteresseerde studenten voor het team.

Nordwin College (voormalig AOC) is samen met Hogeschool VHL oprichter van het team en levert de nodige ondersteuning en enthousiaste studenten

Logo Menno Walinga 300x200

Onze nieuwe boot, de Sinnestream heeft de mooie strakke afgewerkte vorm én haar groene kleur te danken aan Autofirst Menno Walinga. Bij het bedrijf in het Friese Winsum is hard gewerkt samen met een aantal teamgenoten om de boot zo mooi te krijgen.

Gaastmeer Design heeft de wensen van de studenten omgezet in een bruikbaar ontwerp om de Sinnekrêft, Sinnetapper en de Sinnestream te bouwen

Logo Gulpener 300x200 

Verscholen in het Limburgse heuvellandschap ligt in Gulpen de Gulpener Bierbrouwerij:
De zelfstandige familiebrouwerij die op duurzame wijze de lekkerste kwaliteitsbieren brouwt met grondstoffen uit eigen regio.

Gulpener haalt haar grondstoffen uit de directe omgeving. De Limburgse akkerbouwers verbouwen het graan met liefde en respect voor natuur en omgeving. De hop, verantwoordelijk voor de typische bittere smaak en de bloemige geur, komt sinds 1999 uit de eigen hoptuin in Reijmerstok, waar dit bijzondere gewas op volledig milieuvriendelijke wijze wordt verbouwd. Inmiddels groeit hier ook de biologische hop voor de biologische Ur-bieren van Gulpener.

Met dit biologische bier sponsort Gulpener ons zonnebootteam. 

Aldenkamp reclamemakers uit Leeuwarden verzorgt voor ons de bestickering van de boot.

Logo Scabro 300x200

Scabro heeft voor de Sinnestream de benodigde materialen geleverd om de vezels en het balsahout te combineren tot een stevig laminaat. Daarnaast levert scabro de lijmen waarmee de spanten en onderdelen in de boot gelijmd zijn.

Partners

Partners zijn bedrijven of andere organisaties die ons in het verleden hebben gesponsord met materialen of ons nog steeds helpen met bijvoorbeeld het verkrijgen van kennis

DSBT, oftewel het Dutch Solar Boat Team, bestaat voornamelijk uit oud leden van het VHL-Nordwin Zonnebootteam. In de afgelopen jaren heeft DSBT door hun uitgebreide kennis veel successen gehad. Vaak, als wij er niet uitkomen, zijn ze snel aanwezig om ons te helpen met de problemen waar we zo nu en dan tegenaan lopen.

Bouwmeester Advanced Composites

Bouwmeester Advanced Composites heeft het balsahout geleverd wat in het laminaat van de Sinnestream is verwerkt. Door het lichte gewicht, maar goede stijfheid is dit een ideaal milieuverantwoord materiaal.  

ABI heeft de vertrager voor op de motor geleverd. Dit zorgt ervoor dat de motor op het juiste toerental draait voor optimale prestaties.  

Flopac heeft ons geholpen met een financiële bijdrage voor onze nieuwe teamkleding voor het raceseizoen van 2014 en 2015.

Logo Elize Energie 300x200

Elize Energie, dochteronderneming van Oosterhof Holman was van 2015 tot en met 2016 sponsor van het team. Dankzij sponsoring van Elize kunnen wij met onze nieuwe boot het maximale uit de zon halen met nieuwe mppt’s.

Logo antea 300x200

In 2012 werd het toenmalig Oranjewoud sponsor van de Sinnetapper en de Sinnekrêft. Anteagroep is enkele jaren een trouwe sponsor geweest van het team.

Greenhost heeft vanaf 2014 enkele jaren de webhosting voor onze nieuwe website verzorgt.