Team geschiedenis

Voorheen was het VHL-Nordwin zonnebootteam bekend als het VHL-AOC team. Dit was de naam waarmee het team in 2007 gestart werd.
Door de jaren heen is het team eigenlijk elk jaar wel veranderd doordat het team bestaat uit studenten, elk jaar kunnen er weer studenten afstuderen.
Om er voor te zorgen dat de kennis binnen het team aanwezig blijft zorgen wij er daarom voor dat er zoveel mogelijk kennis verdeeld wordt tussen de teamleden zodat er geen gaten vallen wanneer er een teamlid school verlaat en daarmee het team.

Het project is in 2007 geïnitieerd en wordt ondersteund door de volgende medewerkers:

Xantho Klijnsma: projectmanager en docent energiemanagement en zorgsystemen bij Hogeschool VHL
Sietze Bottema: docent milieumanagement en economie bij Hogeschool VHL
Sieger Rinsma: docent milieumanagement bij Nordwin college (toenmalig AOC Friesland)
Lolle Baarda: medewerker technische dienst bij Hogeschool VHL
Bert Schutte: projectleider duurzaamheid bij Hogeschool VHL
Korrie Hoekstra: docent communicatie en innovatie bij Hogeschool VHL

Het zonneboot project is niet aan een vak gerelateerd. Studenten doen uit interesse mee aan dit project. Alle studenten volgen een opleiding die met milieu te maken heeft. Duurzame energie is in de wereld tegenwoordig een belangrijk onderwerp. Door dit project wordt het op een leuke manier in de praktijk onder de aandacht gebracht. Niet duf in de schoolbanken, maar actief samenwerken aan een project. Een project met als beloningen een week meedoen aan een racewedstrijd op het open water met alle gezelligheid die daar bij hoort.

Het zonnebootteam is samengesteld uit studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein, studenten van MBO Nordwin College en schoolpersoneel van de eerder genoemde scholen uit Leeuwarden. De uitvoering van het project wordt gedaan door de studenten met ondersteuning van het schoolpersoneel. Het team doet onder de naam ‘VHL-Nordwin team’, onder andere mee aan het NK zonnebootracen in Friesland, wedstrijden van Solar Sport One en andere races en evenementen als wij in de mogelijkheid zijn om daarbij aanwezig te zijn.

 

Naast de races probeert het team de toepassing van duurzame energie te promoten door de boot bij evenementen of open dagen te stallen.

 

Een deel van het team in Polen voor from Dawn Till Dusk

Een deel van het team (2013)  in Polen voor from Dawn Till Dusk