Team 2017/2018

In 2018 heeft het VHL-Nordwin Zonnebootteam flinke aanpassingen aan de boot gemaakt. Zo zijn de zware zonnepanelen vervangen door de lichtere semiflex-panelen en is het elektrisch systeem aangepast. Het was dag en nacht hard doorwerken, maar het team kreeg de boot op tijd af voor de technische keuring en het NK een korte tijd later. 

 

Het NK bleek een spannende race in strijd om het podium. Ondanks een race incident wist het VHL-NordwinZonnebootteam de derde prijs te behalen op het Nederlands Kampioenschap in Akkrum. Ook gedurende de daaropvolgende races in Purmerend, Groningen en Leeuwarden bleef de boot goed presteren. In Purmerend werd een tweede plaats behaald. 

 

In juli reisde het team af richting Monaco voor de Solar & Energy Boat Challenge. Helaas bleken de omstandigheden op open zee te ruig om goed te presteren en maakte de boot, net als enkele andere teams, teveel water als gevolg van de hoge golfslag. Dit veroorzaakte dusdanig veel schade dat het niet ter plekke te repareren was. Ondanks deze flinke tegenvaller wist het VHL-Nordwin Zonnebootteam de tweede plaats te bemachtigen in het algemeen klassement van de A-klasse in de strijd om het wereldkampioenschap.