Team 2013/2014

In 2014 is het vaarseizoen goed begonnen! Op de Reuzedei in Akkrum werd het Nederlands kampioenschap geprolongeerd. Het kampioenschap wordt dit jaar gedeeld met NHL na een spannende race!
Een maand later was het tijd voor de Dong Energy Solar Challenge 2014. Hier werd het team geplaagd door veel technische problemen, maar elke dag werd er weer hard gewerkt om deze problemen op te lossen. Op 4 juli werd het VHL-Nordwin zonnebootteam zelfs 2e bij de Endurance race in Harlingen bij een gemixt klassement. Dit betekent dat we zelfs boven een aantal topklasse boten gefinisht zijn! De laatste etappe hebben we ook nog kunnen laten zien dat, als we geen problemen hadden gehad we goed mee hadden kunnen komen. Bij deze etappe werden wij namelijk 2e bij de tussenfinish en 4e bij de uiteindelijke finish.

Na de Dong Energy Solar Challenge is de Sinnetapper direct op transport gezet voor de volgende race; de Solar1 Monte Carlo Cup in Monaco! Bij deze race werd er gevaren op de middellandse zee en in de haven van Monaco. Het team heeft hier een uitstekende prestatie neergezet door 3e te worden in het algemeen klassement en zelfs 1e bij de sprint!

2013